top of page
Zoeken

Filler met mesogun: waarom het verboden is voor niet-artsen

Deze keer wil ik het hebben over een controversieel onderwerp in de wereld van cosmetische behandelingen: fillers met een mesogun. Hoewel deze methode populair kan zijn vanwege de beloofde voordelen, is het belangrijk om de risico's en redenen voor het verbod in Nederland voor niet-artsen te begrijpen.filler mesogun fillerpen


Wat zijn fillers met een mesogun?

Fillers met een mesogun is een techniek waarbij hyaluronzuurfillers worden geïnjecteerd met behulp van een apparaat genaamd een mesogun. Dit apparaat schiet als het ware filler in een behandelgebied. Het wordt vaak gepromoot als een snellere en minder pijnlijke alternatieve methode voor het toedienen van fillers dan de traditionele injectietechniek, maar helaas is dat niet waar. Patiënten rapporteren even veel, al dan niet meer pijn, maar het belangrijkste is wel dat je weinig controle hebt over hoe snel of hard de filler in het gezicht geschoten wordt.


Waarom zijn fillers met een mesogun verboden in Nederland?

Hoewel fillers met een mesogun misschien aantrekkelijk lijken vanwege de beloofde voordelen, zijn ze verboden in Nederland vanwege verschillende redenen:

1. Veiligheid: het gebruik van een mesogun vereist een zeer hoge mate van precisie en deskundigheid om het risico op complicaties te minimaliseren. In verkeerde handen kan het gebruik van een mesogun leiden tot ongelijke verdeling van fillers, bloeduitstortingen, infecties en zelfs permanente schade aan de weefsels.

2. Gebrek aan regulatie: in Nederland worden cosmetische behandelingen streng gereguleerd om de veiligheid van de patiënten te waarborgen. Fillers met een mesogun worden echter vaak uitgevoerd door niet-gekwalificeerde beoefenaars in niet-medische omgevingen, waardoor er een gebrek aan controle is over de kwaliteit en veiligheid van de behandeling.

3. Risico op complicaties: het gebruik van een mesogun kan het risico op complicaties vergroten, zoals bloedvatletsel, embolieën en weefselnecrose. Deze ernstige complicaties kunnen leiden tot permanente schade in het gezicht.


Het belang van deskundige behandeling

Het is van vitaal belang om cosmetische behandelingen zoals fillers toe te vertrouwen aan ervaren en gekwalificeerde professionals. Alleen op deze manier kan de veiligheid en effectiviteit van de behandeling worden gegarandeerd.

Hoewel fillers met een mesogun verboden zijn in Nederland, zijn er nog steeds tal van veilige en effectieve alternatieve methoden beschikbaar voor het toedienen van fillers. Door te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts en een erkende kliniek, kun je genieten van de voordelen van fillers met minimale risico's.


Conclusie

Hoewel fillers met een mesogun misschien aantrekkelijk lijken vanwege de beloofde voordelen, is het belangrijk om de risico's te begrijpen en waarom ze verboden zijn in Nederland voor niet-artsen. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben bij cosmetische behandelingen, en het kiezen van een gekwalificeerde professional is essentieel voor een succesvolle en veilige behandeling.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page