top of page
Zoeken

Fillers: de afspraak

Stel, je hebt de beslissing genomen om een afspraak te maken. Wat kan je verwachten? Welke dingen moet je wel of juist niet doen?


Stap voor stap de afspraak

1. Bij binnenkomst krijg je eerst een goede cappuccino of een kopje thee, om even te aarden en je op je gemak te voelen.


2. We bespreken vervolgens een aantal medische gegevens, jouw wensen en verwachtingen.


3. Daarna leg ik uit wat er gedaan kan worden aan hetgeen waar je voor komt, hoe dat in zijn werk gaat, wat je kan verwachten van zowel de behandeling als het resultaat en bespreken we alle nazorg.


4. Indien het goed voelt, kunnen we de behandeling vaak meteen uitvoeren. Ik maak eerst de huid schoon en kijk goed naar hoe de verhoudingen in je gezicht zijn en of er eventuele asymmetrieën zijn. Ik vertel je wat ik ga doen en wat je kan verwachten. Op sommige plaatsen is het fijn om een verdovende crème (emla) te gebruiken, als dit nodig is zal ik de plek insmeren hiermee. Het heeft ongeveer 15 min nodig om goed te werken.


5. Vervolgens zal ik de prikken plaatsen. De prikken zijn vaak binnen enkele minuten geplaatst en wordt over het algemeen niet ervaren als pijnlijk. Het verschilt een beetje per plek waar de filler geplaatst wordt, maar gemiddeld wordt het op een schaal van 1-10 op 3 tot 4.


6. Het zit er al op! Na de behandeling zie je vaak roodheid, zwelling en eventueel al blauwe plekken. Bij elke filler is er kans op dat je blauwe plekken ontwikkelt, afhankelijk van de plek waar de filler geplaatst is, is de kans groter of kleiner. Blauwe plekken zijn doorgaans binnen een week weer verdwenen.


7. Bij een hoog risico op blauwe plekken, krijg je van mij even een koelpack om te koelen op de plekken waar geprikt is. Deze mag je 5-10 tegen de plek aan houden.


8. Voor het beste resultaat en de minste nalast, gelden een aantal nazorgadviezen. Deze zijn: de eerste 24 uur niet sporten of inspannen, 1 week niet naar de zonnebank of sauna, 2 weken geen schoonheidsbehandelingen en wanneer je terug gaat naar de schoonheidsspecialist is het altijd raadzaam om even te vertellen dat je fillers hebt. Je mag in de avond wel de huid zoals normaal reinigen en ook douchen is geen probleem.


9. Na twee weken is alle zwelling weg en zijn eventuele blauwe plekken zeker verdwenen. Je kunt nu je eindresultaat beoordelen. In principe moet er niet per sé een controle afspraak plaats vinden, maar bij vragen of opmerkingen ben je altijd welkom om een controle afspraak te maken.


Wil je graag een keer bespreken wat mogelijk is? Boek dan een gratis consult in om samen kennis te maken.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page