top of page
Zoeken

Fillers: de lippen

Wellicht de meest bekende, in ieder geval meest besproken filler: de lippen. Lipfiller zijn vaak onderwerp van gesprek omdat ze zo snel zichtbaar zijn. En dat is absoluut niet wat we willen! Dé plek waar ik mijn patiënten het meeste op rem is de lippen. Het past namelijk helemaal niet in mijn visie om zichtbare fillers te plaatsen. Er zijn 3 factoren belangrijk om een natuurlijk resultaat te krijgen en te behouden:

  1. Type/merk filler: soms die je bij mensen dat de lip niet helemaal natuurlijk beweegt, wat verraadt dat er lipfillers gebruikt zijn. Ik gebruik Restylane fillers, die in hun lijn een speciale lipfiller hebben, Kysse. Deze filler is zacht en elastisch en beweegt mooi mee met je mimiek.

  2. Hoeveelheid: wellicht is dit de belangrijkste factor! Wanneer je doel is om lippen te vergroten, moet je heel langzaam te werk gaan. Wanneer ik lipfiller plaats, maak ik ze het liefst voller en zachter, in plaats van groter. Soms is het echter invoelbaar dat je iets grotere lippen wil, dan kunnen we daar een plan voor maken. Geduld is daarbij een schone zaak. Wanneer je te snel gaat, krijg je de welbekende 'duck-face' of fillersnor. Wanneer er geen plek meer in je lip is, beweegt het namelijk naar boven.

  3. Priktechniek: er zijn verschillende manieren om lippen te vullen, zo kan je meer de focus leggen op de liprand of met name het lippenrood vullen. Welke techniek het beste is, is afhankelijk van je lip.

Om de mooiste lippen te krijgen, houden we een paar principes in de gaten. Een belangrijk punt van aandacht is de verhouding van de lippen. Het is bewezen dat we de gulden snede de perfecte verhouding geeft in de lip, dat betekent dat je bovenlip altijd wat kleiner hoort te blijven dan de onderlip. Daarnaast vinden we een

gedefinieerd cupidoboogje een teken van vrouwelijkheid en is het belangrijk dat de mondhoeken niet naar beneden wijzen. Vaak geef ik de mondhoeken een kleine lift als we de lippen doen, om het geheel kloppend te maken. Als laatste is symmetrie belangrijk. Lippen zullen nooit perfect symmetrisch worden, en dat hoeft ook niet, maar we streven toch naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat.


Ben je benieuwd naar of lipfillers iets voor jou kunnen zijn? Boek dan een gratis consult in!21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page