top of page
Zoeken

Fillers: de liquid facelift

In de vorige posts hadden we het over de mondhoeken en de neus-lippenplooi. De reden dat deze lijnen dieper worden ligt vaak niet in de lijn zelf, maar in de omliggende structuren. Wanneer je ouder wordt, neemt het bot- en vetvolume in het gezicht af. Hierdoor zakt alles met de zwaartekracht mee naar beneden. De oplossing is vaak niet alleen filler prikken op de plek waar de lijnen zitten. Voor de mooiste resultaten en het meeste balans in je gezicht kijk je ook niet alleen naar de rimpels, maar naar het gezicht als geheel. Deze aanpak noemen we een liquid facelift.

Wanneer je op een tactische plek filler

plaatst, kan je een liftend effect verwachten. Er zijn verschillende plekken waar we kunnen prikken met een liquid facelift. Het is altijd maatwerk, dus niet alles is voor iedereen nodig! Samen kijken we naar wat jou stoort een naar wat de oorzaak is:

  1. Slapen: door ingevallen slapen te behandelen, zorg je dat je wenkbrauw meer omhoog komt te staan en het gebied rond de ogen frisser wordt.

  2. Jukbeenderen: dit is echt de basis van het gezicht. Bijna altijd behandel ik het jukbeen bij een liquid facelift. Door het jukbeen te behandelen zorg je namelijk dat je de v-vorm, die staat voor jeugdigheid, weer terug komt in je gezicht. Het lift de neus-lippenplooi, de mondhoeken en de kaaklijn. Er heerst vaak een schrikbeeld van hele hoge onnatuurlijke jukbeenderen, maar zolang je alleen het volume herplaatst wat verloren is, zal je zeker niet een onnatuurlijk resultaat krijgen.

  3. Wangen: je verliest ook vet in de wangen als je ouder wordt. Ingevallen wangen kunnen je ouder laten lijken en geven een vermoeide uitstraling. Maar ook in dit gebied geldt, door op een tactische plek te prikken, zal het een liftend effect geven. Met name in de kaaklijn is dit zichtbaar.

  4. Kaakhoek: de achterkant van je kaakhoek wordt steeds vlakker, waardoor je de welbekende hamsterwangetjes krijgt. Door wat extra volume te herplaatsen op deze plek, zal je zien dat de kaaklijn strakker wordt. Je krijgt hier niet een breder gezicht van, het is echt de bedoeling dat het de kaaklijn verlengt, in plaats van verbreedt.

  5. Kin: ook de kin heeft last van wat volumeverlies, dus om de v-vorm te behouden, verlengen we de kin soms ook.


Zoals net al gezegd, niet alle plekken zijn op iedereen van toepassing, bij een liquid facelift kijken we echt wat er bij jou past. Houdt er wel rekening mee dat als we aan de slag gaan met het hele gezicht, er vaak wel minimaal 3 mL filler gebruikt wordt.

Wil je graag een keer bespreken wat de opties zijn en gratis advies op maat krijgen?

Boek dan een vrijblijvend consult!


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page