top of page
Zoeken

Fillers: de nazorg

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Fillers kunnen een uitkomst zijn om fijne lijntjes de verminderen of iets meer volume in het gezicht te realiseren. Het is essentieel om uw huid goed te verzorgen na een behandeling met filler om de beste resultaten te behalen en het risico op complicaties te minimaliseren.


In deze blog bespreken we de nazorg voor hyaluronzuurfillers, wat u kunt verwachten na de behandeling, hoe u uw huid moet verzorgen en wanneer u medische hulp moet inroepen.


Wat kunt u verwachten na de behandeling

Na een behandeling met hyaluronzuurfillers is het normaal dat u wat zwelling, roodheid en blauwe plekken rond de injectieplaats krijgt. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen een paar dagen. U kunt enig ongemak ervaren, vooral als u injecties heeft gehad in gevoelige gebieden zoals rond de lippen of onder de ogen.


Het is belangrijk om het behandelde gebied niet aan te raken of erover te wrijven om de verspreiding van bacteriën of het verplaatsen van de filler te voorkomen. Vermijd ook zware lichamelijke inspanning voor tenminste 24 uur en blootstelling aan de zon en sauna gedurende ten minste een week na de behandeling. Ook de schoonheidsspecialiste kunt u het best een week mijden.


Hoe verzorg je je huid na de behandeling

Om de beste resultaten te garanderen en het risico op complicaties te minimaliseren, is het belangrijk om de nazorginstructies te volgen. Hier zijn enkele tips om uw huid te verzorgen na het ontvangen van hyaluronzuurfillers:


1. Breng koude kompressen aan: Om zwelling en blauwe

koelen na een filler behandeling

plekken te verminderen, brengt u enkele keren gedurende 5-10 minuten per keer een koud kompres aan op het behandelde gebied.Wanneer dit voor u nodig is, krijgt u een coldpack direct na de behandeling.

2. Houd het gebied schoon: Vermijd het aanbrengen van make-up of andere huidverzorgingsproducten op het behandelde gebied gedurende ten minste 4 uur na de behandeling.

3. Vermijd directe blootstelling aan de zon: blootstelling aan de zon kan hyperpigmentatie en schade aan de huid veroorzaken, wat de resultaten van de behandeling kan beïnvloeden. Draag een pet of hoed met een brede rand en gebruik zonnebrandcrème met een SPF van 50 om uw huid tegen de zon te beschermen.

4. Wees geduldig: het kan enkele dagen of zelfs weken duren voordat de volledige resultaten van de behandeling zichtbaar zijn. Wees geduldig en vermijd gedurende deze periode verdere wijzigingen in uw huidverzorgingsroutine.


Wanneer medische hulp inroepen

Hoewel complicaties van hyaluronzuurfillers zeldzaam zijn, kunnen ze voorkomen. Als u na de behandeling een van de volgende symptomen ervaart, neem dan contact op:


1. Ernstige pijn of ongemak

2. Overmatige zwelling of blauwe plekken

3. Aanhoudende roodheid of warmte op de injectieplaats

4. Pus of afscheiding van de injectieplaats

5. Huidverkleuring of textuurveranderingen


Kortom, het verzorgen van uw huid na het ontvangen van hyaluronzuurvullers is essentieel om de beste resultaten te garanderen en het risico op complicaties te minimaliseren. Volg de nazorginstructies van uw zorgverlener en wees geduldig terwijl u wacht tot de volledige resultaten verschijnen. Als u ongewone symptomen ervaart, zoek dan medische hulp.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page