top of page
Zoeken

Fillers: de neus

De liquid nose job is een populaire behandeling. Dit is wel begrijpelijk, want als je jezelf een neuscorrectie kan besparen, is dat uiteraard een plus. Bij niet iedereen is een liquid neuscorrectie echter een goede oplossing, én ook dit is niet zonder risico's. In deze blog alle in's en out's van de liquid neuscorrectie.

niet mijn resultaat, maar een realistisch voorbeeld

De neus neemt qua oppervlakte best een gedeelte van het gezicht in en staat letterlijk in het middelpunt van de aandacht. Als je onzeker

over je neus bent, kan het een uitkomst zijn om filler te gebruiken. Met name een knobbeltje of deukje lenen zich goed voor een kleine correctie. Ook de tip kan iets gelift worden met filler.
Na de behandeling heb je relatief weinig nalast. Vaak is er minimale zwelling, die binnen twee weken weg trekt. Ook kan je neus iets gevoelig zijn net na de behandeling. De kans op blauwe plekken is wel aanwezig en het nadeel van de neus is dat deze vaak iets meer dan een week blijven zitten. Daarnaast moeten we heel voorzichtig werken in de neus. Zoals je kan zien in het plaatje hiernaast, is het een goed doorbloed gebied. Bij elke filler, maar met name in de neus, heb je een risico dat je per ongeluk filler in zo'n bloedvat prikt. Als een bloedvat verstopt raakt met filler (een occlusie), kan er geen bloed meer doorheen en heeft het achterliggende weefsel

een probleem. Filler is in principe gewoon op te lossen, met een stofje dat hyaluronidase heet, maar er zijn gevallen bekend dat de filler in een vaatje naar het oog terecht is gekomen en dat de patiënt blind is geraakt. De kans dat dit gebeurt is enorm klein, maar niet 0. Als een occlusie zich voordoet, gaat het vaak een vaatje dat bloed geeft aan de huid. In dat geval kan je de filler oplossen, en is het probleem ook weg. Neusfillers moet je om deze risico's wel altijd door een ervaren cosmetisch arts laten zetten, het gebied heeft nou eenmaal een verhoogd risico.


Het resultaat van de liquid nose job blijft gemiddeld wat langer dan een jaar zichtbaar. Dit komt ook omdat hier een van de sterkste fillers van de markt wordt gebruikt, Restylane Lyft. Je wil graag dat de neus mooie projectie heeft en dat de filler de vorm houdt die hij heeft en de druk van de stevige huid van de neus kan verdragen.


Ben je benieuwd of een liquid nose job iets voor jou is? Boek een gratis consult in om het te bespreken!
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page