top of page
Zoeken

Fillers: de traangoot

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

De traangoot is misschien wel mijn favoriete behandeling, om uit te doen, maar ook om te krijgen 🙊. Het is een behandeling die wat meer ervaring vereist om hem echt perfect te kunnen krijgen, maar heeel fijn om uit te voeren, omdat je direct het resultaat goed ziet. Zie bijvoorbeeld de onderstaande foto, deze is direct na de behandeling genomen.


De achtergrond

De anatomie van de traangoot zit alsvolgt in elkaar. Onder het oog bevindt zich een klein vetkussentje. Dit vetkussentje (geel) wordt op zijn plaats

gehouden door een ligament (zwart). Een ligament is een iets strakker bindweefsellaagje wat er voor zorgt dat dingen op z'n plek blijven. Handig, maar als de verhouding van de dikte van het vetkussentje niet klopt bij de strakheid van je ligament, leidt het tot een vermoeide blik, zonder dat je daar iets aan kan doen. Het is genetisch bepaald, maar wordt ook erger naar mate je ouder wordt. Het vetkussentje rust namelijk op je oogkas, maar die verwijdt een beetje op het moment dat je ouder wordt. Dat betekent dat de fundering weg valt, en het wat meer naar beneden komt. Het ligament blijft even strak, waardoor je een relatief diepere traangoot krijgt.


De behandeling

Bij een traangootbehandeling plaats je op de plek van het ligament filler. Zo herstel je eigenlijk de balans tussen het vetkussentje en het ligament, en kijk je meteen een stuk frisser uit je ogen. Deze behandeling voer ik alleen met een canule uit. Een canule is een wat langere naald, die stomp is aan de voorkant. Hierdoor is het een hele veilige behandeling, met een stompe naald kan je namelijk niks stuk maken. De kans op blauwe plekken is hierdoor klein, maar je kan ook geen traanbuis of andere kwetsbaarheden in het gebied beschadigen. Het maakt daarnaast dat het geen pijnlijke behandeling is. Als je eenmaal onder de huid bent, zitten daar geen pijnzenuwen meer.

Ik gebruik voor deze behandeling een filler die speciaal voor de traangoot ontwikkeld is, van het merk Teosyal. Het voordeel van deze filler is dat hij bijna nooit vocht aantrekt en mooi integreert met de huid. Het is heel belangrijk om voor de traangoot de juiste filler te gebruiken, fillers worden namelijk gemaakt van hyaluronzuur en trekken van nature een beetje vocht aan. Een filler van mindere kwaliteit of een die bedoeld is voor een ander gebied kan er voor zorgen dat je vocht vast houdt onder je ogen. Daarmee krijg je helaas niet de frisse blik die je had gewild. Gelukkig zijn hyaluronzuurfillers altijd oplosbaar, en daarmee de problemen ook. Je kan altijd een afspraak bij me maken als je last hebt van een filler die elders geplaatst is, dan kijken we samen naar een oplossing.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten en het effect houdt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar aan.


Ben je benieuwd geworden naar of deze behandeling jou van je wallen af kan helpen? Boek een vrijblijvend consult in om de mogelijkheden te bespreken!


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page