top of page
Zoeken

Fillers: de verschillende merken

Er zijn waarschijnlijk wel duizend verschillende filler merken op de markt, maar er zijn er maar een paar die ik zelf zou gebruiken. In het kort zijn er eigenlijk twee A-merken: Restylane en Juvederm.


Veiligheid

Zowel Restylane als Juvederm steken veel tijd en moeite in onderzoek en worden al bijna 20 jaar gebruikt. Dit maakt ze de meest onderzochte fillers op de markt, met daarmee ook de meest voorspelbaar in de resultaten. Andere fillers zijn vaak minder onderzocht en ook de post-market surveillance is minder aanwezig. Dit maakt ze niet per sé onveiliger, maar we weten simpelweg niet goed hoe ze zich op de lange termijn gedragen.


Pijn en bijwerkingen

In bijna alle fillers van tegenwoordig zit lidocaine, een lokaal verdovingsmiddel. Bijwerkingen worden met name veroorzaakt door het prikken van de filler (roodheid, zwelling, blauwe plekken), dus hier zit tussen de verschillende merken geen verschil.


Duurzaamheid resultaat

Het resultaat van de gemiddelde filler blijft ongeveer een jaar zichtbaar. Er is steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat fillers niet helemaal opgelost zijn na één jaar, maar vaak is de combinatie van verminderd volume van de filler en de veroudering die door blijft gaan de reden dat we veel mensen terug zien na een jaar. Wanneer het weer nodig is om de filler te herhalen is helemaal afhankelijk van jouw wens en wat jij in de spiegel ziet.In conclusie, het is niet heel belangrijk om te moeten kiezen tussen Juvederm en Restylane, maar het is belangrijk dat de cosmetisch arts waar je heen gaat veel ervaring te heeft met één merk, zodat deze goed kan kiezen welke filler waar gebruikt moet worden met welke reden. Ik heb het meeste ervaring met Restylane fillers en ik ben enorm tevreden over de resultaten, dus ik blijf er graag mee werken.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page