top of page
Zoeken

Fillers: rokerslijntjes

De rokerslijntjes zijn een doorn in het oog van veel vrouwen. Ik krijg vaak op mijn spreekuur te horen 'maar ik heb helemaal nooit gerookt?!'. De naam komt van de beweging van roken af, de tuitbeweging van de lippen geeft de fijne lijntjes. Maar goed nieuws, de lijntjes kunnen goed behandeld worden met botox of fillers. Nog meer goed nieuws, als je op 10 cm van je gezicht ze bekijkt met een vergrotende spiegel, lijkt het vaak een stuk erger dan het is. In het grote geheel vallen ze vaak nauwelijks op, maar als je er toch graag iets aan doet, hebben we de volgende opties.


1. Spierontspanners: met Botox kan je niet zozeer de lijntjes die er zijn laten verdwijnen, maar het kan wel (semi)preventief ingezet worden. Als je botox prikt in de grote ronde spier die rond je mond zit, kan je iets minder goed je lippen tuiten, waardoor je minder rimpels erin trekt. Dit is meteen het nadeel van deze behandeling, je kan iets minder goed je lippen tuiten. Sommige mensen vinden dit vervelend, anderen hebben er geen last van. Only one way to find out...

2. Filler: met hyaluronzuurfillers kan je de lijntjes vullen.

Je krijgt hier geen dikkere bovenlip van! Je vult beetje bij beetje met hele kleine druppeltjes filler de lijntjes. Je kan niet de huidbeschadiging weg 'toveren', maar de diepte is goed te vullen met een filler. Hier wordt een dunnere, flexibele filler gebruikt, zodat niemand kan zien dat er filler gebruikt is. Resultaten blijven ongeveer 9 maanden zichtbaar.


3. CO2-laser/fenolpeeling: zoals net gezegd kan de huidbeschadiging in de rimpels niet verholpen worden met een filler. Ook zie je soms bij mensen dat de structuur van de huid rondom de mond verandert. Hij kan grover worden, met meer oneffenheden. Bij mensen met heel veel hele kleine rimpeltjes een veranderde huidstructuur, adviseer ik vaak om de oplossing te vinden in de huidverbetering. De nalast hiervan is wat ernstiger, maar de resultaten kunnen het echt waard zijn.


Wil je weten welke optie bij jou past? Plan een gratis consult in om de mogelijkheden te bespreken!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page