top of page
Zoeken

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een Botox of filler afspraak?

Yes! Je hebt de eerste stap gezet en na lang wikken en wegen heb je een afspraak gemaakt bij een cosmetisch arts. Maar wat nu? Hoe kan je je het beste voorbereiden op een botox of filler behandeling? Mag je alcohol drinken voor een behandeling? Moet je rekening houden met je sociale agenda? Alle tips om alles zo goed mogelijk te laten verlopen op een rijtje.voorbereiding botox filler

  1. Onderzoek en kies een ervaren behandelaar: voordat je een afspraak maakt, is het belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde behandelaar te kiezen. Lees recensies en zorg ervoor dat de professional gecertificeerd is. Een consultatiegesprek kan ook helpen om eventuele vragen te beantwoorden en realistische verwachtingen te creëren. Wanneer je je comfortabeler voelt om eerst alleen een gesprek te hebben, maak dan gebruik van deze optie. Een fijne arts zal je nooit een overhaaste beslissing laten maken.

  2. Informeer jezelf over de behandeling: neem de tijd om jezelf te informeren over de specifieke behandeling die je wilt ondergaan. Het is de taak van de arts om je volledig te informeren, maar veel mensen vinden het fijn om zich van tevoren al wat in te lezen. Zo krijg je geen overload aan informatie tijdens een consult. Een goede kennis van de procedure zal je helpen om zelfverzekerder de afspraak in te gaan.

  3. Stel vragen tijdens het consult: Tijdens het consult met je behandelaar is het belangrijk om alle vragen te stellen die je hebt. Bespreek je medische geschiedenis, eventuele allergieën en je esthetische doelen. Een open communicatie met je behandelaar zal bijdragen aan een gepersonaliseerd behandelplan.

  4. Vermijd alcohol en bloedverdunnende vitaminen: het liefst zien we dat je 24 uur van tevoren geen alcohol meer drinkt. Er zijn ook een aantal vitaminen die bloedverdunnend werken, we adviseren om 5 dagen van tevoren te stoppen met supplementen. Dit minimaliseert het risico op blauwe plekken en bloedingen tijdens of na de behandeling. Bloedverdunnende medicatie is te belangrijk om te stoppen voor een behandeling. We raden het dus aan om deze gewoon te blijven nemen, maar het betekent wel dat de kans op blauwe plekken groter wordt.

alcohol botox filler

5. Ice ice baby: het aanbrengen van ijs op het behandelde gebied na de injecties kan zwelling verminderen en eventuele pijn verlichten. Zorg ervoor dat je geen direct ijs op de huid legt, maar gebruik een doek of een dunne doek om de huid te beschermen.

6. Plan downtime in: hoewel botox- en fillerbehandelingen vaak als "lunchpauze-procedures" worden beschouwd, is het verstandig om wat downtime in te plannen na je afspraak. Mogelijk treden er bijwerkingen op, zoals zwelling of blauwe plekken, en het is handig als je de rest van de dag rustig aan kunt doen.

7. Zorg voor nazorgproducten: Vraag je behandelaar om aanbevelingen voor nazorgproducten. Deze kunnen helpen bij het minimaliseren van zwelling en het bevorderen van een snel herstel. Er zijn veel producten van Dermaceutic die het herstel ondersteunen, vraag er naar na de behandeling. Overweeg ook om arnica-gel te gebruiken, een homeopatisch middel dat bekend staat om zijn anti-bloedings- en ontstekingsremmende eigenschappen.


Een succesvolle botox- of fillerbehandeling begint met een goede voorbereiding. Door zorgvuldig te werk te gaan, openlijk te communiceren met je arts en de bovenstaande tips te volgen, kun je de kans op complicaties minimaliseren en een stralend resultaat bereiken. Onthoud dat elke cosmetische ingreep persoonlijk is, dus neem de tijd om te begrijpen wat voor jou het beste werkt en geniet van de beste versie van jezelf.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page