top of page
Zoeken

Hoe kies ik de juiste filler?


welke filler is de beste radiesse restylane juvederm

De wereld van cosmetische behandelingen biedt een overvloed aan mogelijkheden om te voldoen aan diverse esthetische behoeften. Fillers zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een jeugdige uitstraling zonder chirurgische ingrepen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op verschllende fillers en wanneer je welke inzet.


1. Radiesse: de kracht van Calcium Hydroxylapatiet

Radiesse is een unieke filler die gebruik maakt van calcium hydroxylapatiet als werkzaam bestanddeel. Dit mineraal komt van nature voor in het menselijk lichaam en staat bekend om zijn duurzaamheid. Radiesse is vooral effectief bij het herstellen van volume in gebieden zoals de wangen en het verlichten van diepere plooien.


Voordelen van Radiesse

- Langdurige resultaten, soms tot wel 12 maanden.

- Stimulatie van natuurlijk collageen voor een verbeterde huidtextuur.

- Geschikt voor volumeherstel en contourverbetering.

Nadelen van Radiesse

- In tegenstelling tot hyaluronzuurfillers die kunnen worden opgelost in het geval van ongewenste resultaten, is Radiesse niet omkeerbaar. Patiënten moeten zich daarom goed laten informeren en ervoor zorgen dat ze volledig begrijpen wat ze kunnen verwachten voordat ze voor deze behandeling kiezen.

- Soms kunnen na Radiesse-injecties kleine knobbeltjes of harde plekken onder de huid ontstaan. Dit kan gebeuren als het product niet gelijkmatig verdeeld wordt of als er te diep wordt geïnjecteerd. In zeldzame gevallen kan het nodig zijn om deze bijwerking chirurgisch te corrigeren.

- Radiesse is een vrij harde filler, waardoor deze niet geschikt is voor elke plek in het gezicht. Eigenlijk leent deze filler zich enkel voor gebruik in de jukbeenderen of kaaklijn.


2. Hyaluronzuur: flexibiliteit en veelzijdigheid

Hyaluronzuur is een natuurlijke substantie in de huid die vocht vasthoudt en zorgt voor volume en elasticiteit. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn enorm populair vanwege hun flexibiliteit, brede toepasbaarheid en de lage hoeveelheid complicaties. Alle hyaluronzuurfillers zijn vergelijkbaar in hoe lang ze ongeveer blijven zitten. Er zijn twee toonaangevende merken op de markt: Restylane en Juvederm. Beide zijn al 25 jaar op de markt en er is en wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan. Ik werk Restylane door de consistente en voorspelbare resultaten, evenals de brede productlijnen voor verschillende behoeften. Zo heb ik voor elke plek de perfecte filler, die past qua elasticiteit of juist power. De lipfiller van Restylane is echt de allermooiste lipfiller die er is, en ik ben ook razend enthousiast over Lyft, een filler die ontwikkeld is om zo veel mogelijk, ja je raad het al, te liften. Er is één uitzondering, voor de traangoot gebruik ik ene filler van Teosyal. Deze is speciaal ontwikkeld voor de traangoot, en geeft minder zwelling en minder kans op complicaties.


Voordelen van hyaluronzuurfillers

- Direct zichtbare resultaten met minimale hersteltijd.

- Omkeerbare effecten indien nodig.

- Brede toepasbaarheid voor verschillende esthetische doelen.


Nadelen van hyaluronzuurfillers

- Een van de nadelen van hyaluronzuurfillers is dat de resultaten meestal tijdelijk zijn. Hoewel dit voor sommige mensen juist aantrekkelijk kan zijn, omdat het hen de flexibiliteit geeft om hun uiterlijk aan te passen, betekent het ook dat herhalingsbehandelingen nodig zijn om het gewenste effect te behouden.

- Net als bij andere injecteerbare behandelingen bestaan er risico's op bijwerkingen, zoals roodheid, zwelling, blauwe plekken en pijn op de injectieplaats. Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard, maar het is belangrijk om ze in overweging te nemen, vooral als je een gevoelige huid hebt.Bij het kiezen tussen Radiesse en Restylane is het cruciaal om je doelen en verwachtingen te bespreken met een ervaren cosmetisch arts. Of je nu de stevigheid van Radiesse zoekt of de veelzijdigheid van hyaluronzuurfillers, de keuze is persoonlijk en afhankelijk van jouw unieke behoeften. Vertrouw met name op deskundig advies en open communicatie om de juiste beslissing te nemen voor een stralende, jeugdige uitstraling. Jij als patient hoeft de keuze niet te maken, neem een ervaren cosmetisch arts in vertrouwen en maak samen een behandelplan op basis van jouw doelen.


Wil je een keer samen bespreken welke filler bij jou past? Boek een vrijblijvend consult!8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page