top of page
Zoeken

Huidverbetering: Sculptra

Bijgewerkt op: 6 mrt.Sculptra is een product waar ik, samen met vele van mijn collega's, ontzettend enthousiast over ben.

Het is een sterke collageen-stimulator die gebruikt wordt om volume te herstellen en de huid te verbeteren. Vanaf je 20e levensjaar verlies je ongeveer 1% van het collageen in de huid per jaar, dat betekent dat je ongeveer 25% van al jouw collageen al verloren bent wanneer je 45 bent. Collageen zorgt voor een sterke en weerbare huid, het verlies ervan verzwakt de huidstructuur, waardoor fijne lijntjes en rimpels vormen, ook de elasticiteit en hydratatie vermindert.


De belangrijkste factor in het Sculptra-verhaal zijn de fibroblasten. Fibroblasten zijn cellen in de huid, het zijn de 'werkpaarden' van de huid, ze produceren de drie hoofdbestanddelen:

  • Collageen: is verreweg het meest voorkomende eiwit in het lichaam en vormt het grootste deel van de huid (90% van het gewicht, zonder vocht). Als je ouder wordt ondergaat het collageen geleidelijk verlies en kwaliteit, wat leidt tot een dunne, minder stevige en zwakkere huid. Leeftijd gerelateerde veranderingen in collageen veranderen de structuur en de functie van de huid .

  • Elastische vezels (elastine): vertegenwoordigen 2-4% van de ruimte tussen de cellen. Dit zijn rekbare eiwitten die ervoor zorgen dat de huid na het bewegen weer terugveert in de originele vorm.

  • Glycosaminoglycanen / proteoglycanen: zijn te vinden in de ruimte tussen de cellen. Hoewel deze componenten slechts 0,1% – 0,3% van het droge gewicht van de huid vertegenwoordigen, spelen ze een rol bij de hydratatie ervan, grotendeels dankzij het waterretentievermogen (vermogen tot het vasthouden van water/vocht) van hyaluronzuur.

Doordat het aantal fibroblasten in de huid vermindert wanneer je ouder wordt, krijg je minder productie van collageen, elastine en hyaluronzuur, met als gevolg een slappere, minder rekbare en drogere huid.


Sculptra is poly-L-lactic-acid (PLLA), kortgezegd melkzuur, en komt van nature ook al in het lichaam voor. Wanneer het geïnjecteerd wordt, wekt het een gecontroleerde immuunrespons op, waardoor het lichaam meer fibroblasten aan maakt. Naast de aanmaak van nieuwe fibroblasten, worden alle andere fibroblasten aan het werk gezet, en maken ze meer collageen, elastine en hyaluronzuur. Dit is een langdurig proces, wat geleidelijke resultaten geeft. Gemiddeld zijn de eerste zichtbare veranderingen na 2-3 maanden zichtbaar en op gemiddeld 9-12 maanden na de behandeling is het beste resultaat zichtbaar. De resultaten houden wel tot 3 jaar aan. Voor een onderhoud wordt geadviseerd om na 1 tot 2 jaar een herhaalbehandeling uit te laten voeren.

Sculptra wordt ingebracht met steriel water, wat binnen ongeveer 24u-48u in het lichaam wordt opgenomen. De PLLA wordt langzaam afgebroken in het lichaam tot CO2, glucose, water en lactaat en wordt uitgescheiden.


In de onderstaande video wordt nog eens duidelijk weergeven hoe Sculptra precies werkt.Sculptra ziet er helemaal natuurlijk uit, omdat het zo'n langdurig, opbouwend proces is. Dit proces betekent wel dat je geduld moet hebben, de resultaten zijn niet onmiddellijk zichtbaar. De veranderingen vinden plaats over een langere periode waardoor je er niet ‘ineens’ heel anders uitziet. Dat maakt het eigenlijk juist een fijn product, ondanks dat je geduld op de proef wordt gesteld. De resultaten zijn langdurig en de behandeling zelf is nagenoeg pijnloos. Kortom, ik ben fan!Wil je meer weten of weten of Sculptra iets is dat bij je past? Maak dan een vrijblijvende afspraak!


220 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page