top of page
Zoeken

Lipfillers bij Schisis

Deze blog gaat over lipfillers bij schisispatiënten. Schisis, ook wel bekend als een hazenlip, is een aangeboren aandoening waarbij er een spleet of opening in het gehemelte, de lip of beide aanwezig is. Naast de fysieke uitdagingen waarmee schisispatiënten worden geconfronteerd, zijn er ook emotionele en psychologische aspecten die niet genegeerd mogen worden.


lipfiller schisis

Ik zie regelmatig schisispatiënten, en het is super fijn dat ik hen kan helpen bij het verbeteren van hun zelfvertrouwen en hun uiterlijk. Ik heb kort bij de kaakchirurgie gewerkt, en verbaasde me over hoe goed (of eigenlijk slecht) een hazenlip te corrigeren was met een operatie. Ik zag ook dat schisispatiënten vaak ‘ziekenhuis/operatiemoe’ waren, en er simpelweg geen zin meer in hadden om weer een operatie te ondergaan voor esthetische doeleinden.

Gelukkig is lipfiller een veel laagdrempeligere behandeling, waar je echt een verschil mee kan maken. Je hebt minimale downtime en, op zwelling en blauwe plekjes na, geen nalast van de ingreep.


Lipfillers, zoals de naam al doet vermoeden, zijn injecties die worden gebruikt om volume toe te voegen aan de lippen. Voor mensen met schisis kan deze procedure een aanzienlijk verschil maken in hun uiterlijk en zelfvertrouwen. De correctie van een hazenlip vereist vaak meerdere chirurgische ingrepen en kan nog steeds resulteren in een minder volle bovenlip. Lipfillers bieden een niet-chirurgische oplossing om dit aspect van het gezicht te verbeteren en een meer gebalanceerd en harmonieus profiel te creëren.


Het belangrijkste aspect van het werken met schisispatiënten is echter niet alleen het verbeteren van hun fysieke verschijning, maar ook het herstellen van hun zelfvertrouwen. Door een veilige en ondersteunende omgeving te creëren, kunnen we samenwerken aan het bereiken van hun esthetische doelen.


Het is echter belangrijk op te merken dat lipfillers slechts een van de vele opties zijn voor schisispatiënten en dat niet iedereen dezelfde behoeften of wensen heeft. Als cosmetisch arts is het mijn taak om mijn patiënten uitgebreid voor te lichten over alle mogelijke behandelingen, hun voor- en nadelen, en samen met hen een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat aansluit bij hun individuele behoeften en verwachtingen.


Tot slot wil ik benadrukken dat het doel van cosmetische ingrepen bij schisispatiënten niet alleen ligt in het streven naar perfectie, maar vooral in het bevorderen van zelfacceptatie en zelfliefde. Elke persoon, ongeacht zijn of haar uiterlijk, verdient het om zich gelukkig en zelfverzekerd te voelen in hun eigen huid.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page