top of page
Zoeken

Lipolyse

Ik krijg vaak vragen over of er iets te doen is aan een onderkin. Lipolyse van de onderkin, ook wel bekend als een vetoplossende injectie, is een niet-chirurgische procedure om vetcellen onder de kin te verminderen en zo een strakkere en meer gedefinieerde kaaklijn te creëren. Het wordt vaak gekozen door mensen die last hebben van vet onder de kin, ondanks een gezonde levensstijl en lichaamsbeweging.


lipolyse vet onderkin kybella aqualyx
Resultaat na 1 behandeling

Hoe werkt het?

Tijdens een lipolysebehandeling van de onderkin wordt een oplossing geïnjecteerd in het te behandelen gebied. Deze oplossing bevat vaak een combinatie van stoffen, zoals galzouten, die helpen bij het afbreken en verwijderen van vetcellen. Er heeft ooit iemand bedacht 'gal breekt vet af in de darmen, wat zou er gebeuren als ik het in vet injecteer?'. Nou, dat breekt dus ook af! Het lichaam ruimt vervolgens op natuurlijke wijze de beschadigde vetcellen op, waardoor het volume onder de kin geleidelijk afneemt.


Wat kun je verwachten?

De behandeling wordt meestal uitgevoerd in meerdere (2 tot 4) sessies, met tussenpozen van 8 weken. De duur van de behandeling en het aantal benodigde sessies kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid vet onder de kin en de gewenste resultaten.

De behandeling is redelijk pittig. De prikken voel je nauwelijks, maar de injectievloeistof prikt. Er komt meteen zwelling opzetten, deze is de eerste week het ergst, maar duurt ongeveer 4 weken voordat hij helemaal weg is. Sommige mensen ervaren ook tijdelijke gevoelloosheid of een tintelend gevoel in het behandelde gebied, maar dit is over het algemeen van voorbijgaande aard.


Wat zijn de resultaten?

De resultaten van lipolyse van de onderkin zijn doorgaans geleidelijk en zichtbaar naarmate de behandeling vordert. Het volledige effect is meestal merkbaar 2 maanden na de laatste sessie, wanneer het lichaam de tijd heeft gehad om de vetcellen af ​​te breken en af ​​te voeren. Het mooie van een lipolyse behandeling is dat de resultaten permanent zijn. Het aantal vetcellen in je lichaam is eindig, je maakt geen nieuwe aan. Wanneer je dikker wordt, worden de vetcellen die je hebt groter. Hierom zul je voor altijd minder last hebben van een onderkin, wanneer je deze hebt laten behandelen.


Het is belangrijk op te merken dat lipolyse van de onderkin niet bedoeld is als een gewichtsverliesmethode en niet geschikt is voor mensen met ernstig overgewicht. Het is eerder bedoeld voor mensen met een gezond gewicht die zich storen aan een plaatselijke ophoping van vet onder de kin.


Als cosmetisch arts ben ik altijd beschikbaar om mijn patiënten te adviseren en te begeleiden bij hun behandelingskeuzes. Als je geïnteresseerd bent in lipolyse van de onderkin of andere cosmetische behandelingen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen voor een consult.


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page