top of page
Zoeken

Liquid of chirurgische neuscorrectie?

Bijgewerkt op: 6 okt. 2023

Een neuscorrectie is een veelvoorkomende esthetische ingreep waarbij we de vorm en proporties van de neus kunnen aanpassen om harmonie en balans in het gezicht te creëren. Er zijn verschillende benaderingen om dit doel te bereiken. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van twee populaire behandelingen bespreken: de liquid neuscorrectie met fillers en de chirurgische neuscorrectie. Het begrijpen van deze opties zal patiënten helpen een weloverwogen beslissing te nemen die past bij hun persoonlijke behoeften en verwachtingen.liquid neus correctie met filler


Liquid neuscorrectie met fillers

De liquid neuscorrectie, ook wel bekend als de niet-chirurgische neuscorrectie, is een benadering waarbij gebruik wordt gemaakt van injecteerbare fillers om de vorm en proporties van de neus aan te passen. Een filler is een doorzichtige gel, gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stofje dat al in het lichaam zit, waardoor het veilig is om te gebruiken en weinig complicaties met zich mee brengt.

Enkele voordelen van deze behandeling zijn:


1. Geen operatie: Een liquid neuscorrectie is een non-invasieveen manier van behandelen en vereist geen chirurgische ingreep. Dit betekent dat er geen incisies, littekens of hersteltijd zijn. Na de behandeling kan je je dagelijkse activiteiten direct hervatten.

2. Snelle resultaten: Het effect van de fillers is vrijwel direct zichtbaar. Je kan direct na de behandeling genieten van de verbeterde neusvorm en proporties.

3. Omkeerbaarheid: In tegenstelling tot chirurgische neuscorrecties is een liquid neuscorrectie omkeerbaar. Indien nodig kunnen de fillers worden opgelost met behulp van een enzym, waardoor de neus weer terugkeert naar de oorspronkelijke staat.


Hoewel de liquid neuscorrectie vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

1. Tijdelijke resultaten: De resultaten van een liquid neuscorrectie zijn niet permanent. Afhankelijk van het type filler en de stofwisseling van de patiënt, kunnen de resultaten tussen de 1 en 2 jaar aanhouden. Herhaalbehandelingen zijn nodig om het gewenste uiterlijk te behouden.

2. Beperkte correctiemogelijkheden: Hoewel liquid fillers veel kunnen doen om de neus te verbeteren, zijn er grenzen aan wat met deze methode kan worden bereikt. Met fillers kan er alleen volume toegevoegd worden om de vorm te corrigeren. Voor complexe neuscorrecties, zoals het verminderen van de neusgrootte of het corrigeren van structurele afwijkingen, is een chirurgische ingreep vaak noodzakelijk.

3. Risico's: een liquid neuscorrectie is niet zonder gevaar. Het komt weinig voor, maar in de neus is er een relatief grote kans op een occlusie, het verstoppen van een vat met filler. Wanneer dat onbehandeld blijft, kan er een deel van de huid afsterven. We kunnen filler gelukkig ook weer oplossen, dus in de handen van een kundig en ervaren cosmetisch arts komt dit weer goed. Het is wel belangrijk bij deze behandeling om er op bedacht te zijn dat wanneer er vreemde verkleuringen optreden, er meteen contact opgenomen moet worden met de behandelend arts.


Chirurgische Neuscorrectie

Een chirurgische neuscorrectie, ook wel een rhinoplastiek genoemd, is een procedure waarbij de neusvorm en proporties worden aangepast door middel van een operatie. Hier zijn enkele voordelen van deze behandeling

1. Permanente resultaten: In tegenstelling tot een liquid neuscorrectie biedt een chirurgische neuscorrectie blijvende resultaten. Zodra de zwelling is afgenomen en het genezingsproces is voltooid, zal de nieuwe neusvorm blijven wat het is op de lange termijn.

2. Uitgebreide correctiemogelijkheden: Chirurgie biedt meer mogelijkheden voor complexe correcties. Het kan worden gebruikt om de neusgrootte te verkleinen , de neuspunt te verfijnen, de neusbrug te veranderen en zelfs structurele afwijkingen, zoals een scheve neustussenschot, te corrigeren.


Er zijn echter ook nadelen en overwegingen bij een chirurgische neuscorrectie:

1. Chirurgische ingreep: Een rhinoplastiek is een chirurgische ingreep die anesthesie en hersteltijd vereist. Er kunnen bijwerkingen en risico's zijn, zoals infectie, littekenvorming, zwelling, problemen met bloedtoevoer en ongemak tijdens het genezingsproces.

2. Langere hersteltijd: Patiënten moeten rekening houden met een herstelperiode na een chirurgische neuscorrectie. Blauwe plekken kunnen enkele weken aanhouden en het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar wanneer alle zwelling weg is, wat 1,5 jaar duurt.


Welke keuze moet ik maken?

Het maken van een keuze tussen een liquid neuscorrectie met fillers en een chirurgische neuscorrectie hangt af van verschillende factoren, waaronder:

1. Gewenste correcties: Als de gewenste correcties complex zijn, zoals het verminderen van de neusgrootte of het corrigeren van structurele afwijkingen, kan een chirurgische ingreep de meest geschikte optie zijn.

2. Duurzaamheid: Als de patiënt op zoek is naar permanente resultaten, is een chirurgische neuscorrectie de betere keuze, hoewel deze gepaard gaat met een langere hersteltijd.

3. Gemak en snelheid: Als de patiënt op zoek is naar directe resultaten zonder hersteltijd, kan een liquid neuscorrectie met fillers de voorkeur hebben.


Het is belangrijk dat patiënten een grondig consult hebben met een ervaren cosmetisch arts voordat ze een beslissing nemen. De arts kan de specifieke behoeften en verwachtingen van de patiënt evalueren en de meest geschikte behandeling aanbevelen op basis van individuele omstandigheden.


Wil je advies over welke optie het meest geschikt is voor jou? Boek een gratis en vrijblijvend consult in bij Dokter Deibel.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page