top of page
Zoeken

Migratie van fillers

Fillers zijn een populaire manier geworden om tekenen van veroudering aan te pakken en de natuurlijke schoonheid te verbeteren. Echter, een term die soms opduikt in de wereld van fillers is "migratie." Laten we deze kwestie vandaag verkennen: wat is filler migratie, wat zijn de feiten en mythes, en hoe zorgen we ervoor dat dit tot een minimum wordt beperkt.


migratie filler filtersnor

Wat is filler migratie?

Filler migratie verwijst naar de beweging van de filler van de oorspronkelijke injectieplaats naar een andere locatie. Dit kan resulteren in ongewenste effecten, zoals ongelijkmatige vulling of veranderingen in gezichtscontouren.


Feiten en Mythes

Mythe 1: Alle fillers hebben last van migratie. Feit: Niet alle fillers migreren op dezelfde manier. Hoogwaardige fillers (Restylane) die ik gebruik zijn ontworpen met stabiliteit in gedachten en hebben minder kans om te migreren.

Mythe 2: Migratie gebeurt onmiddellijk. Feit: Migratie is zeldzaam en gebeurt niet altijd onmiddellijk na de injectie. Het kan maanden of zelfs jaren duren voordat eventuele migratieproblemen zich manifesteren.

Mythe 3: Er is geen manier om migratie te voorkomen. Feit: Bij Dokter Deibel nemen we uitgebreide voorzorgsmaatregelen om migratie te minimaliseren. Dit omvat het zorgvuldig selecteren van de juiste filler voor elke specifieke behoefte en het volgen van geavanceerde injectietechnieken.


Hoe kan migratie voorkomen worden?

  1. Niet overvullen: first en formost, vul niet te veel en niet te snel. De plek waar migratie het vaakst voorkomt is de lip. Wanneer je te veel vult en de filler niet meer past in de lip, trekt hij naar boven, waardoor je een 'fillersnor' krijgt.

  2. Ervaring en deskundigheid: het hebben van uitgebreide ervaring en het up-to-date blijven van de nieuwste technieken kunnen migratie van filler voorkomen. Er zijn technieken waar het sneller bij gebeurt dan andere, dus het is belangrijk dat je arts op de hoogte is van het probleem en hoe je het voorkomt.

  3. Hoogwaardige fillers: ik gebruik alleen hoogwaardige, door de FDA goedgekeurde fillers die zijn ontworpen om op hun plaats te blijven en langdurige resultaten te bieden.

  4. Regelmatige Follow-ups: Na de behandeling nodigen ik patiënten uit voor regelmatige follow-upafspraken om ervoor te zorgen dat de resultaten optimaal zijn en om eventuele zorgen vroegtijdig aan te pakken.


De oplossing

Gelukkig is er ook een oplossing voor gemigreerde filler. Je kan deze simpelweg oplossen. Fillers worden gemaakt van hyaluronzuur, en er is een enzym dat hyaluronidase heet, waardoor de filler op te lossen is. Wanneer migratie zichtbaar is, adviseer ik altijd eerst de filler helemaal op te lossen, daarna kan er weer gekeken worden naar hoe we het mooi en natuurlijk op kunnen bouwen.


Bij Dokter Deibel zet ik me in voor veiligheid, deskundigheid en het bereiken van natuurlijke, duurzame resultaten. Als je vragen hebt over fillers, migratie of een andere cosmetische procedure, staan ik altijd klaar om je te adviseren. Vragen mag je altijd mailen, of maak een afspraak voor vrijblijvend advies.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page