top of page
Zoeken

Onderooglidcorrectie of traangootfiller?

Bijgewerkt op: 22 jun. 2023

Het verschil begrijpen tussen onderooglidcorrectie en traangootfiller: de juiste oplossing kiezen voor uw problemen onder de ogen.


Als cosmetisch arts kom ik vaak patiënten tegen die op zoek zijn naar oplossingen voor problemen onder de ogen. Het delicate gebied onder de ogen is vatbaar voor verschillende problemen, zoals holling, donkere kringen, wallen en verslapping. Gelukkig biedt de moderne esthetische geneeskunde effectieve behandelingen om deze problemen aan te pakken. In deze blog gaan we in op het verschil tussen twee populaire opties: onderooglidcorrectie en traangootfiller. Allereerst een klein stukje anatomie van het gebied onder de ogen, waardoor je beter kan begrijpen wanneer welke procedure moet worden gekozen.


Anatomie

Om de procedures beter te begrijpen, bekijken we eerst de anatomie van het gebied onder de ogen.

traangoot filler, onderooglid anatomie

Het onderoog bestaat uit drie hoofdcomponenten: de huid van het onderste ooglid, de orbitale vetcompartimenten (geel) en de traangoot (zwart). De huid van het onderste ooglid is dun en vatbaar voor volumeverlies en verslapping. Orbitale vetcompartimenten zijn verantwoordelijk voor het behoud van een jeugdige uitstraling door demping en ondersteuning te bieden. Echter kan een te 'dik' vetkussen zorgen voor een vermoeide uitstraling, omdat de traangoot dan dieper lijkt. De traangoot de groef die zich uitstrekt van de binnenhoek van het oog naar het jukbeen.


Onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie, ook wel onderste ooglidcorrectie genoemd, is een chirurgische ingreep gericht op het verwijderen van overtollige huid, het herpositioneren of verwijderen van vet en het aanspannen van de onderliggende spieren. Deze procedure wordt meestal aanbevolen voor patiënten met een aanzienlijke huidverslapping, uitpuilende vetkussentjes of ernstige wallen onder de ogen. Het is een ideale keuze voor personen van wie de problemen onder de ogen voornamelijk verband houden met overtollige huid of vet.


De juiste kandidaten voor onderooglidcorrectie hebben:

  1. Overtollige huid veroorzaakt rimpels en plooien onder de ogen.

  2. Uitpuilende vetkussens die prominente wallen onder de ogen creëren.

  3. Losse of slappe spieren van het onderste ooglid.

  4. Ernstige tekenen van veroudering of schade door de zon in het gebied onder de ogen.


Traangootfiller

Traangootfiller is een niet-chirurgische cosmetische ingreep waarbij hyaluronzuur fillers in de holle of verzonken gebieden onder de ogen worden geïnjecteerd. Het is ontworpen om het volume te herstellen, dieptes glad te strijken en donkere kringen te verminderen. Traangootfillers zijn geschikt voor personen met milde tot matige uitholling onder de ogen.


De juiste kandidaten voor traangootfiller hebben:

  1. Verzonken of holle gebieden onder de ogen met zichtbare schaduwen.

  2. Volumeverlies en afgeplat uiterlijk onder de ogen.

  3. Donkere kringen door dunner wordende huid.


De juiste werkwijze kiezen

Het selecteren van de juiste behandelingsoptie is belangrijk voor het bereiken van de gewenste resultaten. Hier zijn enkele tips om te helpen bepalen wanneer je als klant moet kiezen voor onderooglidcorrectie of traangootfiller:

  • Ernst van problemen onder de ogen: Als de problemen onder de ogen voornamelijk te wijten zijn aan overtollige huid, uitpuilend vet of ernstige tekenen van veroudering, kan onderooglidcorrectie de beste optie zijn. Traangootfillers zijn beter geschikt voor personen met licht tot matig volumeverlies of holling.

  • Chirurgische versus niet-chirurgische voorkeur: Sommige cliënten geven misschien de voorkeur aan niet-chirurgische behandelingen om de bijbehorende downtime en mogelijke risico's van een operatie te vermijden. In dergelijke gevallen kan traangootfiller een goed alternatief bieden.

  • Verwachtingen: Het begrijpen van de verwachtingen van de cliënt is cruciaal bij het bepalen van de juiste behandeling. Als de cliënt een langdurige, meer permanente oplossing wenst, kan onderooglidcorrectie de voorkeur hebben. Als ze echter een tijdelijke maar effectieve verbetering zoeken, kunnen traangootfillers bevredigende resultaten opleveren.


Conclusie

Het begrijpen van het verschil tussen onderooglidcorrectie en traanvochtvuller is essentieel om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over de meest geschikte behandeling. Of ze nu chirurgisch of niet-chirurgisch zijn, deze procedures kunnen helpen bij het aanpakken van problemen zoals wallen onder de ogen, holtes, donkere kringen en slappe huid. Raadpleeg een gekwalificeerde cosmetisch arts om uw unieke behoeften te beoordelen en een persoonlijk behandelplan op te stellen dat u zal helpen een meer verfrist en jeugdiger uiterlijk onder de ogen te krijgen.

Wil je vrijblijvend advies krijgen? Boek dan een gratis consult in.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page