top of page
Zoeken

Huidverbetering met injectables: Radiesse of Sculptra?

Bijgewerkt op: 22 jun. 2023

Inzicht in de opbouw van collageen en huidverbetering met injectables om veroudering van de huid tegen te gaan.radiuses vs sculptra


Als injectables zijn er twee populaire opties om de collageenproductie stimuleren en het volume herstellen, Radiesse en Sculptra. Beide huidverbeterende behandelingen kunnen mooie resultaten kunnen opleveren, om te begrijpen hoe het werkt bespreken we in deze blog de opbouw van collageen en de unieke eigenschappen van beide producten vergelijken en uiteindelijk bespreken waarom ik Sculptra de superieure keuze vind.


De rol van collageen bij veroudering

Collageen is een vitaal en veelvoorkomend eiwit in ons lichaam dat ook in onze huid wordt aangetroffen en zorgt voor structuur, stevigheid en elasticiteit. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat resulteert in het verschijnen van rimpels, een slappe huid en verlies van volume. In onze huid bevinden zich verschillende typen collageen, met name type III (littekenweefsel en stevige huid) type I (een zachte, elastische, volwassen huid). Als voorbeeld van type III collageen kan je je voorstellen hoe de huid eruit ziet van flinke rokers. Door te roken kan je moeilijker type I collageen aan maken, waardoor je ziet dat mensen een meer lederachtige, stugge huid krijgen. We zien het liefst de stimulatie van type I collageen, omdat dat het meest natuurlijke en zachte resultaat geeft.


Radiesse

Radiesse is een dermale vuller die bestaat uit moleculen van calciumhydroxylapatiet in een gel. Wanneer het wordt geïnjecteerd, geeft het onmiddellijk volume, waardoor het rimpels opvult. De calciumhydroxylapatiet is een fundering voor groei collageen, met name type III. Het heeft als effect dat het een stevige filler is, die bijkomend ook de huid wat aanzet tot het maken van type III collageen. Omdat Radiesse echt een stevige filler is, kan je het alleen plaatsen in diepe prikplekken van het gezicht, zoals het jukbeen of kaaklijn. Wanneer je het in een neuslippenplooi of mondhoek plaatst, in een bewegelijk deel van het gezicht, beweegt het niet mooi mee met de normale mimiek en is de kans op nodule vorming hoger.


Sculptra

Sculptra, ook wel bekend als poly-L-melkzuur, is een unieke collageenstimulator. In tegenstelling tot traditionele fillers geeft Sculptra geen direct volume. In plaats daarvan werkt het door geleidelijk de natuurlijke collageenproductie van het lichaam te stimuleren. Wanneer je Sculptra prikt, begin je pas na 3 maanden resultaat te zien, en pas na 9-12 maanden bereik je de top van de collageenproductie. Het houdt vervolgens nog ongeveer een jaar aan, waardoor je het maar eens inde 1,5-2 jaar hoeft te herhalen.

Het poly-L-melkzuur stimuleert fibroblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor het maken van collageen en elastine, wat leidt tot een geleidelijke opbouw van collageen gedurende meerdere maanden. Sculptra wordt voornamelijk gebruikt om het huidlaxiteit te herstellen, bij stapelen van Sculptra (meerdere behandelingen) kan het wat volume geven als dat gewenst is.


Waarom Sculptra mijn voorkeursoptie is

Hoewel zowel Radiesse als Sculptra de collageenproductie stimuleren, biedt Sculptra duidelijke voordelen waardoor het voor veel patiënten de voorkeur geniet:


1. Natuurlijke en geleidelijke resultaten: Sculptra's collageenopbouwproces leidt tot natuurlijk ogende resultaten die zich geleidelijk in de loop van de tijd ontwikkelen, waardoor een subtielere en jeugdigere uitstraling ontstaat.


2. Langdurige effecten: het door Sculptra gestimuleerde collageen kan tot twee jaar of langer aanhouden en levert duurzame en duurzame resultaten op in vergelijking met traditionele fillers.


3. Volledige gezichtsverjonging: Sculptra is uitzonderlijk veelzijdig en kan worden gebruikt om het gezichtsvolume te vergroten, de huidtextuur te verbeteren en verschillende tekenen van veroudering in meerdere delen van het gezicht aan te pakken.


4. Type I collageensynthese: Het belangrijkste argument is dat Sculptra de aanmaak van type I collageen stimuleert, dat zachter, natuurlijker en duurzamer is, wat resulteert in verbeterde huidelasticiteit en veerkracht.


Conclusie

Het begrijpen van de mechanismen achter de productie van collageen en de eigenschappen van verschillende behandelingen kan helpen bij de beslissing bij het kiezen tussen Radiesse en Sculptra. Radiesse is echt meer een filler, Sculptra heeft unieke collageenstimulerende eigenschappen om de huid te verbeteren. De geleidelijke resultaten, langdurige effecten en het vermogen om algehele gezichtsverjonging te verbeteren, maken dat ik Sculptra het liefst gebruik. Om de meest geschikte behandeling voor uw specifieke behoeften te bepalen, raadpleegt u een gekwalificeerde cosmetisch arts die deskundige begeleiding kan bieden en een persoonlijk plan kan opstellen om u te helpen de gewenste resultaten te bereiken.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page