top of page
Zoeken

Rokerslijntjes met filler of CO2-laser?

In deze blog hebben we het over een veelvoorkomend probleem waar veel rokers en niet-rokers mee te maken krijgen: de beruchte rokerslijntjes. Deze fijne lijntjes en rimpels rond de mond kunnen ons er ouder uit laten zien dan we ons voelen. Maar geen zorgen, er zijn meerdere behandelingen om deze lijntjes te verminderen. Twee populaire behandelingen die ik graag met jullie wil bespreken: fillers en CO2-laser.


Filler

Laten we beginnen met fillers. Met behulp van hyaluronzuur, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt, worden de rimpels opgevuld en gladgestreken. Wat zijn de voordelen van deze methode?


1. Onmiddellijk resultaat: Een van de grote voordelen van

behandeling filler rokerslijntjes voor en na
Resultaat direct na een fillerbehandeling

fillers is dat je vrijwel direct resultaat ziet. Zodra de filler is ingebracht, zullen die vervelende lijntjes minder opvallen, waardoor je er frisser en jonger uitziet.

2. Natuurlijke uitstraling: Tegenwoordig zijn fillers geavanceerder dan ooit tevoren. Een ervaren cosmetisch arts kan de juiste hoeveelheid filler gebruiken om een natuurlijke uitstraling te creëren zonder dat je er onnatuurlijk "opgevuld" uitziet.

3. Langdurige resultaten: Afhankelijk van het type filler en je huidtype, kunnen de resultaten maanden tot een jaar aanhouden. Dat betekent dat je voor een behoorlijke tijd er van kan genieten.


Maar zoals met alles in het leven, zijn er ook enkele nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:

1. Herhaalbehandelingen: Hoewel fillers langdurige resultaten bieden, zijn ze niet permanent. Om de effecten te behouden, kan het nodig zijn om de behandeling opnieuw uit te voeren na verloop van tijd.

2. Gevoeligheid en zwelling: Na de behandeling kan de huid rond de injectieplaatsen gevoelig zijn en lichte zwelling vertonen. Ook kunnen blauwe plekjes voorkomen. Gelukkig verdwijnen deze bijwerkingen meestal binnen enkele dagen.


C02-behandeling

De tweede optie is een CO2-laserbehandeling. Deze methode maakt gebruik van geconcentreerde lichtenergie om de huid te verjongen en de rokerslijntjes te verminderen. Wat maakt deze behandeling aantrekkelijk?


1. Huidvernieuwing: De CO2-laser stimuleert de aanmaak van collageen, wat essentieel is voor een gezonde, jong uitziende huid. Hierdoor wordt niet alleen de huid gladder, maar krijgt ze ook een meer gelijkmatige teint. Daarnaast verbeter je de structuur van de huid, iets wat met een filler niet mogelijk is.

2. Langdurige resultaten: CO2-laserbehandelingen kunnen langdurige resultaten opleveren, gemiddeld van enkele jaren. Het kan echter variëren afhankelijk van de individuele huid en levensstijl.

3. Diepgaande correctie: CO2-laserbehandelingen zijn zeer geschikt voor het aanpakken van ernstige rokerslijntjes en kunnen ook andere huidproblemen zoals littekens en pigmentatie verminderen.


Natuurlijk zijn er ook enkele overwegingen bij CO2-laser:

1. Hersteltijd: Deze behandeling vergt meer hersteltijd, omdat de huid moet genezen na de laserbehandeling. De eerste week kan het er wel akelig uit zien. Na ongeveer 2 weken zijn de korstjes weg en kan je genieten van het eindresultaat.

2. Niet geschikt voor alle huidtypes: Hoewel CO2-laserbehandelingen bij veel mensen fantastische resultaten opleveren, kunnen ze niet voor iedereen geschikt zijn, vooral niet voor mensen met een donkere huidskleur.


Bij het kiezen tussen fillers en CO2-laser is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, huidtype en je verwachtingen van de behandeling. Een cosmetisch arts kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en een behandelplan op maat voor je opstellen.

Benieuwd geworden? Boek een afspraak in om de opties te bespreken!


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page