top of page
Zoeken

Botox: de afspraak

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Stel, je hebt de beslissing genomen om een afspraak te maken voor Botox. Wat kan je verwachten? Welke dingen moet je wel of juist niet doen?

Ik snap dat de stap om een eerste afspraak te maken best groot is. Men denkt vaak maanden tot jaren na over of ze botuline toxine willen of toch niet voordat ik ze zie tijdens een afspraak. Zenuwen voor een afspraak zijn niet nodig, maar natuurlijk wel te begrijpen. Hopelijk kan de spanning wat verminderd worden door het onderstaande te lezen, zodat je weet wat je kan verwachten.


Stap voor stap de afspraak

1. Bij binnenkomst krijg je eerst een goede cappuccino of een kopje thee, om even te aarden en je op je gemak te voelen.


2. We bespreken vervolgens een aantal medische gegevens, jouw wensen en verwachtingen.


3. Daarna leg ik uit wat er gedaan kan worden aan hetgeen waar je voor komt, hoe dat in zijn werk gaat, wat je kan verwachten van zowel de behandeling als het resultaat en bespreken we alle nazorg.


4. Indien het goed voelt, kunnen we de behandeling vaak meteen uitvoeren. Ik maak eerst de huid schoon en bekijk goed hoe jouw spieren bewegen, om het beste resultaat te waarborgen.


5. Vervolgens zal ik de prikken plaatsen. De prikjes van botuline toxine zijn vaak binnen enkele minuten geplaatst en wordt over het algemeen niet ervaren als pijnlijk. Je voelt uiteraard wel een prik, maar qua gevoeligheid valt het allemaal heel erg mee.


6. Het zit er al op! Na de behandeling zie je vaak een kleine rode plek en bultje waar er geprikt is, dat is na ongeveer 30 minuten verdwenen. Blauwe plekken komen nagenoeg nooit voor.


7. Na de behandeling gelden een paar nazorgadviezen. De eerste en belangrijkste is: geef geen druk op de plek waar geprikt is in de eerste 2 uur na de behandeling. De botuline toxine is nog wat 'vloeibaar' en kan verplaatsen onder veel druk. Wanneer het in een spier terecht komt, waar we het eigenlijk niet willen hebben, werkt het toch ook daar als spierontspanner. Om dezelfde reden mag je niet te lang bukken en even niet liggen. Het tweede advies is 24 uur niet sporten, naar de sauna of zonnebank. Dit heeft er mee te maken dat botuline toxine een eiwit is, als het te heet wordt, werkt het niet meer goed. Dat is natuurlijk niet heel ernstig maar wel zonde. Het kan zijn dat je ergens hebt gelezen dat je de eerste paar uur na de behandeling veel moet bewegen. Vroeger dachten we dit inderdaad, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het niet uit maakt of je dit doet of niet.


8. Het effect van botox is begint na paar dagen, maar pas na 2 weken is het volledige effect zichtbaar.


9. Omdat de dosering die men nodig heeft soms een beetje verschilt van persoon tot persoon, zie ik je graag na 2 weken terug om het resultaat te controleren. Van sommige behandelgebieden is het makkelijk om zelf het resultaat te beoordelen, zoals bij de frons, maar bij sommige gebieden, zoals de kauwspieren, is dat wat lastiger. Omdat ik het liefst voor het allerbeste resultaat ga, ben je altijd welkom om na twee weken om samen het resultaat te bekijken.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page