top of page
Zoeken

Wat gebeurt er met fillers als je er mee stopt?

Als cosmetisch arts is het mijn taak om mijn patiënten te helpen bij het bereiken van hun schoonheidsdoelen en zelfvertrouwen te vergroten. In mijn vak gebruik ik vaak fillers. Fillers worden vaak gebruikt om rimpels te verminderen, volume toe te voegen en de jeugdige uitstraling van de huid te herstellen. Maar wat gebeurt er eigenlijk als je besluit om te stoppen met fillers?


Het tijdelijke effect van fillers

Allereerst is het belangrijk om te weten dat fillers niet permanent zijn. De meeste fillers die tegenwoordig worden gebruikt, zijn op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof in ons lichaam die na verloop van tijd wordt afgebroken. Dit betekent dat de resultaten van een fillerbehandeling na verloop van tijd vanzelf zullen vervagen.


Het tijdelijke karakter van fillers heeft zowel voordelen als nadelen. Enerzijds betekent dit dat je de vrijheid hebt om je uiterlijk aan te passen en te experimenteren zonder permanente veranderingen aan te brengen. Anderzijds betekent dit ook dat je regelmatig onderhoudsbehandelingen nodig hebt om het gewenste resultaat te behouden.


Wat gebeurt er als je stopt met fillers?

Wanneer je besluit om te stoppen met het gebruik van fillers, kunnen er verschillende dingen gebeuren, afhankelijk van de duur van de behandelingen en je individuele huidconditie:


1. Langzame terugkeer naar de oorspronkelijke toestand: Naarmate de fillers in je huid worden afgebroken, zul je geleidelijk terugkeren naar je natuurlijke staat. Dit kan betekenen dat rimpels en lijnen die oorspronkelijk werden behandeld, geleidelijk weer zichtbaar worden.


2. Huidverbetering: Sommige patiënten merken op dat hun huid er beter uitziet nadat ze zijn gestopt met fillers. Dit kan te wijten zijn aan de het voeden van de huid en stimulatie van collageenproductie die sommige fillers kunnen veroorzaken.


Individuele Variatie: het effect van het stoppen met fillers varieert van persoon tot persoon. Het hangt af van factoren zoals leeftijd, huidtype, levensstijl en de duur van het gebruik van fillers.


Overwegen van herbehandeling

Als je merkt dat je niet tevreden bent met hoe je eruitziet nadat de fillers zijn afgebroken, overweeg dan om opnieuw behandeld te worden. Dit is een persoonlijke keuze en moet zorgvuldig worden besproken met een ervaren cosmetisch arts. Je kunt opnieuw genieten van de voordelen van fillers zonder je zorgen te maken over permanente veranderingen aan je uiterlijk.


Zorg Voor Je Huid

Ongeacht of je besluit om door te gaan met fillers of niet, is het essentieel om goed voor je huid te zorgen. Het belangrijkste is het gebruik van zonnebrandcrème, daarnaast heeft ook het handhaven van een gezonde levensstijl en het volgen van een goede huidverzorgingsroutine een positief effect op de huid. Een gezonde huid zal er altijd jeugdiger en stralender uitzien, ongeacht je keuze met betrekking tot fillers.


In conclusie, fillers zijn een tijdelijke oplossing om je uiterlijk te verbeteren en te verjongen. Wanneer je stopt met fillers, zal je huid geleidelijk terugkeren naar zijn natuurlijke staat, maar het kan variëren van persoon tot persoon. Het belangrijkste is dat je keuzes maakt die het beste bij jou passen en dat je de juiste informatie en begeleiding krijgt van een ervaren cosmetisch arts. Wat je ook beslist, onthoud dat schoonheid van binnen begint en dat zelfvertrouwen het mooiste is wat je kunt dragen.wat gebeurt er als je stopt met fillers

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page