top of page
Zoeken

Wenkbrauwlift of ooglidcorrectie?

In deze blog gaan we het hebben over twee populaire manieren om je ogen een frisse en jeugdige uitstraling te geven: de wenkbrauwlift met botox en de chirurgische ooglidcorrectie. Iedereen wil er uiteraard er op zijn best uit wil zien, dus soms hebben we een beetje extra hulp nodig om onze wensen waar te maken. Dus laten we eens kijken naar deze twee geweldige opties en ontdekken welke het beste bij jou past!wenkbrauwlift botox of ooglidcorrectie


Wenkbrauwlift met botox

Laten we beginnen met de "Botox Brow Lift." Klinkt wellicht wat vreemd, maar het is een snelle en niet-invasieve manier om je wenkbrauwen te liften en je ogen te openen. Met behulp van botox injecteert de cosmetisch arts een kleine hoeveelheid in specifieke spieren rond je wenkbrauwen.

Botox werkt door de spieren te ontspannen die je wenkbrauwen naar beneden trekken, waardoor de spieren die ze omhoog trekken de overhand krijgen. Dit creëert een natuurlijk ogende lift, waardoor je ogen opener lijken en je gezicht er verfrist uitziet. Het beste van alles is dat er geen downtime is. Je kunt meteen weer aan de slag met je dagelijkse activiteiten, of zelfs door na je werk na deze behandeling.

Maar laten we eerlijk zijn, Botox heeft zijn grenzen. Als je last hebt van overtollige huid op je bovenste oogleden, kan Botox dat niet op magische wijze laten verdwijnen. In dit geval kan de chirurgische ooglidcorrectie de oplossing zijn.


Chirurgische ooglidcorrectie

Met een ooglidcorrectie verwijdert een arts het teveel aan huid en vetweefsel rond je ogen. Dit is ideaal voor degenen onder ons die last hebben van hangende oogleden of wallen, waardoor je er vaak vermoeid uit kan zien, zelfs als je goed uitgerust bent.


In tegenstelling tot Botox is een ooglidcorrectie een kleine operatieve ingreep die plaatsvindt in een steriele omgeving. Je krijgt plaatselijke verdoving, die wel even pittig is, maar daarna voel je geen pijn. Na de operatie kan er zwelling zijn en de hechtingen worden na 7 tot 10 dagen verwijderd, waarna je aan de wereld laten zien hoe fantastisch je eruitziet! Wanneer er gesneden wordt, betekent dit dat er een litteken over blijft. Deze valt weg in de arcade-boog, het boogje boven je oog. Na ongeveer een jaar is het litteken uitgerijpt en heb je pas echt het eindresultaat.


Dus, wat is het beste voor jou? Wel, dat hangt af van je specifieke behoeften en wensen. Als je gewoon je wenkbrauwen wilt liften voor een frissere blik zonder al te veel gedoe, dan is de Botox Brow Lift perfect voor jou! Maar als je permanent wilt afrekenen met die hangende oogleden en wallen, dan kan een chirurgische ooglidcorrectie de uitkomst zijn.


Soms wordt Botox gecombineerd met een ooglidcorrectie. Pas na minimaal een maand kan je weer Botox doen na een ooglidcorrectie en ik adviseer mensen minimaal 3 maanden voor een ooglidcorrectie te stoppen met Botox.


Ongeacht je keuze, zorg ervoor dat je een consult inplant met een betrouwbare cosmetisch arts of chirurg om je opties te bespreken en eventuele vragen te stellen. Zo ben je goed voorbereid en weet je precies wat je kunt verwachten. Wil je bij mij een afspraak plannen om het te bespreken? Dat kan hier.


Dus ga ervoor, straal en laat die ogen van je schitteren als nooit tevoren! 😊26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page