top of page
Zoeken

Wie mooi wil zijn, hoeft geen pijn te lijden!

Bijgewerkt op: 8 jun. 2023

De meeste mensen, myself included, gruwelen bij het idee van een prik. Een hele natuurlijke reactie van het lichaam, roep ik altijd. De gemiddelde vaccinatie, het branderige gevoel achteraf, en 3 dagen je arm niet meer normaal kunnen bewegen hebben zelfs bij mij de nodige weerstand achter gelaten.

Gelukkig zijn er manieren om de prikken zo min mogelijk pijn te laten doen. Zo gebruik ik voor spierontspanners de dunste naaldjes ter wereld! Deze naald heet 'the invisible needle' en doet zijn naam eer aan, je moet goed kijken om hem überhaupt te zien. Een kleiner naaldje zorgt uiteraard voor een minder pijnlijk gevoel. Daarnaast gebruik ik de spierontspanner die het minste pijn doet, Azzalure. Dit komt omdat de pH wat dichter ligt bij de pH van de huid en omdat het met een speciale vloeistof aangemaakt wordt, waardoor het minder pijn doet. Daarnaast is Azzalure geconcentreerder dan zijn concurrenten, wat ook maakt dat het minder gevoelig is. Al in al is te stellen dat de prikken hiervan ontzettend meevallen. Mensen zijn eerder underimpressed dan wel onder de indruk.

Fillers zijn over het algemeen iets gevoeliger om te zetten, omdat hierbij het naaldje iets groter moet zijn. Maar ook daar is een oplossing voor! Bij veel gebieden gebruik ik een verdovende crème, emla, die na een paar minuten inwerktijd de huid verdooft. Een bijkomend voordeel van emla is dat de haarvaatjes in de huid een beetje samen knijpen, waardoor de kans op blauwe plekken minder wordt. Gelukkig zijn de behandelingen ook altijd van korte duur. Helaas is dus bij fillers niet te stellen dat het volledig pijnloos is, maar believe me, de gemiddelde behandeling bij de schoonheidsspecialiste of huidtherapeut is pijnlijker.


Ben je gerustgesteld en durf je een afspraak te maken? Dat kan hier!10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page