top of page
Zoeken

Zwelling na een traangoot-behandeling

De traangoot is een populaire behandeling en niet zonder reden, resultaten bevallen vaak enorm goed en maken een wereld van verschil. Het lastige van de traangoot is echter dat je soms niet goed kan inschatten hoe veel zwelling iemand krijgt. Bij 80% van de mensen treedt er vrij weinig tot geen zwelling op, bij 15% een beetje en bij 5% treed er veel zwelling op.zwelling traangoot filler
'Normale' zwelling na een traangoot behandeling


Waarom treedt zwelling op?

De filler die we gebruiken voor de traangoot is gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam en heeft de functie om vocht aan te trekken. In de traangoot (of elders) zie je vaak in het begin dan ook dat het vocht aan trekt en dat er daardoor zwelling zichtbaar wordt. Daarnaast leidt het prikken an sich ook tot wat zwelling. Het is belangrijk om te dat deze zwelling meestal tijdelijk is en na verloop van tijd vanzelf afneemt. Soms is dit na 2 dagen, soms is het pas na 2 weken.

De gebruikte filler is van belang bij de behandeling van de traangoot. Er zijn fillers die meer vocht aantrekken dan andere. Zelf gebruik ik voor de traangoot daarom speciaal een filler van Teosyal (waar ik normaal gesproken Restylane gebruik) omdat zij een filler speciaal ontwikkeld hebben voor de traangoot. Hier krijg je bijna nooit ernstige zwelling van, omdat deze heel minimaal vocht aan trekt. Als je wel vocht aan trekt, volgen hier wat tips.


Tips voor het minimaliseren van zwelling:

  1. Koeling: Het toepassen van ijs of een koude kompres op het behandelde gebied kan helpen om zwelling te verminderen. Zorg ervoor dat je het ijs niet rechtstreeks op de huid aanbrengt, maar wikkel het in een doek om mogelijke irritatie te voorkomen. Doe dit pas minimaal een dag na de behandeling, na overleg met je cosmetisch arts.

  2. Vermijd zout en cafeïne: Zout en cafeïne kunnen de zwelling verergeren. Beperk daarom je inname van voedingsmiddelen en dranken die deze stoffen bevatten gedurende de eerste dagen na de behandeling.

  3. Hydratatie: Blijf goed gehydrateerd, want voldoende water drinken kan helpen bij het afvoeren van overtollig vocht uit je systeem.

  4. Antihistamine: het gebruik van anti-histamine (hooikoorts tabletjes) kunnen helpen om de zwelling te verminderen.

  5. Volg de instructies van je arts op: Zorg ervoor dat je de post-behandelingsrichtlijnen van je cosmetisch arts nauwkeurig opvolgt. Dit omvat het vermijden van bepaalde activiteiten en het gebruik van voorgeschreven medicijnen.

  6. Masseren: Op instructie van je arts kan je voorzichtig het gebied masseren. Je kan hiermee het vocht helpen de goede weg naar de lymfebanen te vinden.

  7. Geduld: Zwelling is een normaal onderdeel van het genezingsproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen, en wees geduldig terwijl je geniet van de geleidelijke verbeteringen.


Raadpleeg je arts bij aanhoudende zorgen:

Hoewel zwelling na een traangoot behandeling meestal van voorbijgaande aard is, is het belangrijk om contact op te nemen met je cosmetisch arts als je merkt dat de zwelling aanhoudt of verergert. Mocht de zwelling niet vanzelf weg trekken, dan kunnen we altijd nog de filler oplossen. Dat is natuurlijk zonde van het uiteindelijke resultaat, maar zorgt er wel ervoor dat je in ieder geval altijd van de zwelling af komt. Mogelijk moet je er een paar keer voor op controle, maar het komt altijd goed!44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page