top of page
Zoeken

Botox tegen zweten of miradry?

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Het is weer zomer en dat betekent dat ik veel cliënten zie voor een behandeling tegen zweten. Ik gebruik hiervoor Botox, maar er leiden meerdere wegen naar Rome. Een andere behandeling die tegen overmatig zweten gebruikt kan worden is Miradry. In deze blog vergelijk ik de voor- en nadelen van beide behandelingen.


Botox

Botox-injecties, ook bekend als botuline toxine, worden al lange tijd gebruikt voor de behandeling van overmatig zweten. Het werkt door de zenuwsignalen naar de zweetklieren te blokkeren, waardoor de productie van zweet tijdelijk wordt verminderd. Een van de voordelen van Botox is dat het een bewezen methode is met een hoog slagingspercentage. De meeste mensen ervaren na de behandeling aanzienlijke vermindering van zweten en genieten van drogere oksels. Botox-injecties zijn ook relatief snel en eenvoudig uit te voeren, met minimale hersteltijd. Naast de oksel kan Botox eigenlijk op elk mogelijke plek van het lichaam gebruikt worden.


Aan de andere kant hebben botox-injecties enkele nadelen. Ten eerste is het effect van botox tijdelijk en varieert het van persoon tot persoon hoe lang het aan houdt, meestal met een werkingsduur van ongeveer vier tot zes maanden. Daarom moeten de injecties regelmatig worden herhaald om de resultaten te behouden. Bovendien zijn er enkele mogelijke bijwerkingen, pijn en/of zwelling op de injectieplaats. De behandeling zelf wordt over het algemeen als niet prettig beschouwd, maar deze duurt ongeveer maar 5 tot 10 minuten, dus is goed vol te houden voor de meeste mensen.botox tegen zweten onder oksel


Miradry

Miradry, aan de andere kant, is een relatief nieuwe procedure die gericht is op het permanent verminderen of elimineren van okselzweten. Het maakt gebruik van elektromagnetische energie om de zweetklieren in de oksels te vernietigen. Het voordeel van Miradry is dat het een langdurige oplossing kan bieden en dat herhaalde behandelingen mogelijk niet nodig zijn.


Het is echter belangrijk op te merken dat Miradry nog niet zo lang gebruikt wordt als botox en daarom is er minder langetermijngegevens over de effectiviteit en veiligheid ervan. Hoewel het over het algemeen als een veilige procedure wordt beschouwd, kunnen er bijwerkingen optreden, zoals zwelling, gevoeligheid of blauwe plekken. Deze houden vaak een paar dagen aan. Bovendien ervaren de meeste mensen na Miradry-behandelingen nog steeds wat zweten, zij het in mindere mate dan voorheen.


Als je op zoek bent naar een behandeling tegen zweten, is het raadzaam om een consult te plannen met een gekwalificeerde arts. Een professional kan jouw specifieke situatie beoordelen, de voor- en nadelen van beide behandelingen bespreken en je helpen de meest geschikte optie te kiezen op basis van jouw individuele behoeften en medische geschiedenis.


Ben je benieuwd naar een van beide behandelingen? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult in bij Dokter Deibel.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page