top of page
Zoeken

Dr. CYJ Hairfiller

Bijgewerkt op: 3 jan. 2023

Dunner wordend haar en haarverlies is iets waar veel mensen mee te maken hebben. Haren zijn erg belangrijk voor de juiste balans in het gezicht en wie wil nou niet een mooie volle dos haar?

Voordat ik ga vertellen hoe de haarfiller werkt, eerst wat theorie over hoe de haar groeit. De haarcyclus bestaat uit 3 fasen;

  • Anagene (haargroei) fase: 85% van alle haren bevinden zich in de groeifase.

  • Catagene (overgang) fase: De fase waarin de haargroei vertraagt en tenslotte stilstaat. Duurt circa twee weken en dit betreft circa 1% van de haren.

  • Telogene (rust) fase: het haarzakje slaapt. Tot circa 15% van de haren kan zich in deze fase bevinden en het kan drie maanden duren. Na de telogene fase begint de haarfollikel weer met een anagene fase. Zo kan ieder haarzakje zo’n 20 keer een nieuwe haar maken.

Dr. CYJ Hairfiller is een product dat geïnjecteerd wordt in de hoofdhuid. Het is niet een daadwerkelijke filler (het geeft geen volume aan de hoofdhuid), maar het bestaat uit een gepatenteerd complex van 7 biomimetische (natuuridentieke) peptiden en hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt en zorgt voor hydratatie en elasticiteit van de hoofdhuid. Peptiden zijn kleine proteïnemoleculen die bestaan uit een korte keten van aminozuren. Deze actieve ingrediënten werken door zich te binden aan receptorcellen en metabolische acties op gang te brengen.


In de hoofdhuid werkt het op 5 manieren:

  • haargroeistimulatie: activatie van slapende haarzakjes

  • remmen van de haaruitval: remt de vorming van BMP4 en DKK-1, de belangrijkste factoren bij haarverlies

  • antioxidant: vrije radicalen of oxidatieve stress is naast hormonen een belangrijke factor die de haarwortel verzwakt

  • stimulatie angiogenese: een betere doorbloeding van de hoofdhuid zorgt dat de haarwortel voldoende voeding krijgt door nieuwe bloedvatvorming

  • voeding: hyaluronzuur in de filler geeft ook voeding voor de nieuw groeiende haren, waardoor ze ook dikker worden


Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 22,3% meer haren krijgen en 26% dikker haar krijgen na een kuur van 4 sessies met telkens 2 weken tussenpozen. Een onderhoudsbehandeling is vervolgens ééns in de 4-6 maanden. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle behandeling met de haarfiller is dat het haarverlies niet in een te vergevorderd stadium mag zijn. Wanneer er geen (slapende) haarzakjes meer te activeren zijn, heeft de behandeling weinig zin.

Alhoewel er nog geen evidence is voor de combinatie van de Dr. CYJ Hairfiller met LED-therapie, is wel aan te nemen dat de twee een versterkend effect op elkaar hebben. Beide hebben immers los van elkaar een zeer positief effect op de haargroei. Na elke haarfiller sessie krijg je dan ook een LED-behandeling cadeau!
Wil je meer weten over wat de Dr. CYJ Hairfiller voor je kan doen en of je een geschikte kandidaat bent? Boek een afspraak in!
251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page