top of page
Zoeken

Huidverbetering: LED-therapie

LED-therapie lijkt wat kwakzalverigs te hebben, maar hoe meer ik in de wereld van Low Level Laser Therapy (LLLT) duik, hoe meer ik versteld sta over de hoeveelheid wetenschappelijke evidence dat er is over de positieve resultaten die LLLT hebben op het lichaam en in de huid. Ik ben er zelfs zo van overtuigd, dat ik een LED-lamp heb aangeschaft en na elke fillerbehandeling mijn klanten ook aanbied er gebruik van te maken.


De huid kan als geen ander orgaan licht opnemen en eigenlijk is het geen nieuws dat LLLT goed is voor de huid, de eerste studies waarin bewezen werd dat er meer collageen aangemaakt wordt met LLLT dateert al uit 1987. Niet alleen werd er gevonden dat er meer pro-collageen, collageen, fibroblast groeifactoren en fibroblasten (cellen die collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken) in de huid aanwezig waren, ook de microcirculatie verbetert, lymfatische drainage verbetert, de huid krijgt betere doorbloeding en een aantal andere groeifactoren zijn in hogere mate aanwezig in de huid na LLLT. Photonen worden geabsorbeerd door de mitochondriën (de energiecentrale van de cel) waardoor verschillende anti-oxiderende en anti-inflammatoire processen worden opgestart. Stamcellen worden geactiveerd voor sneller weefselherstel. Door de anti-inflammatoire werking kunnen pigmentvlekken minder worden en de algehele melanine productie wordt verlaagd, waardoor je ook minder snel pigmentvlekken zal krijgen. Nachtelijke melatonine spiegels zijn hoger, waardoor men beter slaapt. Kortom, er zijn echt héél veel voordelen aan het gebruik van LLLT, al het bovengenoemde is wetenschappelijk bewezen. Als effect op de huid krijg je zichtbaar minder rimpels, minder pigmentvlekken en een mooie glow.

Ik heb gekozen voor het LED-paneel van LightStim, zij hebben een paneel dat specifiek ook anti-ging gericht is. Met de juiste golflengte en intensiteit worden alleen de huidverbeterende processen aangewakkerd en is de behandeling volledig veilig. Je krijgt wel een verduisterend brilletje op als je onder de lamp ligt, maar dat is enkel voor comfort, niet omdat het licht schadelijk is voor je ogen. De lamp bestaat uit 1400 LEDs en voor optimale resultaten zou je er twee keer per week 20 minuten onder moeten liggen. Dit is een fijn relax-momentje, de lamp geeft een klein beetje warmte, het geeft een beetje een zonnebank gevoel, maar in plaats van schade, richt het herstel aan! Net na een fillerbehandeling zou het voor minder zwelling en pijn kunnen zorgen en je herstelt wat sneller van de behandeling.Nog een laatste toevoeging aan deze blog is dat LLLT ook bewezen een positief effect heeft op de haargroei in zowel mannen als vrouwen. In grote studies is er een significant effect gevonden op de hoeveelheid haren die men voor en na een serie aan LLLT behandelingen heeft. Ook in haardikte zou een positief effect gevonden zijn. In mijn volgende blog schrijf ik over de haarfiller, een fantastisch product voor mensen die iets tegen (beginnende) kaalheid willen doen.
Wil je het een keertje hebben over wat ik voor je kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak!


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page