top of page
Zoeken

Fillers: de kin en kaaklijn

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Hoe krijg je een strakke kaaklijn? Wil je je kaaklijn graag terug, of heb je nooit een strakke kaaklijn gehad? Fillers bij de kaaklijn en kin zijn op alle leeftijden in te zetten. Je kan het onder verdelen in twee groepen: positive aging en beautification. Hieronder is te lezen wat het in beide gevallen kan betekenen.


Positive aging

De contour van de kaaklijn verdwijnt langzaam als je ouder wordt, waardoor je hamsterwangen kunt krijgen. De onderliggende oorzaak is dat het bot van de kin iets terug trekt en ook de kaakhoek steeds vlakker wordt. De hamsterwangetjes worden vaak gezien als somber of vermoeid, dus het is niet gek dat je hier iets aan zou willen doen. Het botverlies hervullen met een filler geeft een jongere en minder vermoeide uitstraling. Bij de kaakhoek is het wel van belang dat je de kaakhoek verlengt, niet verbreedt. We willen juist de triangle of youth terug! Het gezicht in belans brengen/houden blijft de kernwaarde van de cosmetische geneeskunde. Dit is ook de reden dat we soms kiezen voor een klein drupje filler in de kin. De v-vorm van vrouwelijkheid in het gezicht wordt benadrukt door de kin wat meer volume te geven. Door op tactische plaatsen filler te plaatsen, krijg je je jeugdigheid terug, zonder dat er grote veranderingen plaats vinden, en kan je zorgen dat je je juist meer jezelf zal voelen.Beautification

We zijn helaas niet allemaal geboren met een strakke kaaklijn.

Sterker nog, in Nederland komt retrognathie veel voor, bij ongeveer 28% van de Nederlanders. Retrognathie is dat je onderkaak eigenlijk te 'kort' is aangelegd, zie het plaatje hiernaast. Je wil eigenlijk dat je voorhoofd in lijn ligt met je kin. Uit onderzoek blijkt dat we mensen met retrognathie eerder als dom bestempelen dan mensen met een normale kaakrelatie. Het schoonheidsideaal neigt op dit zelfs naar dat we het mooier vinden om een iets te grote kin te hebben. Met fillers kan je de kin iets meer volume geven, waardoor het profiel beter in balans komt. Op de onderstaande foto kan je een resultaat zien van een kin behandeling bij een jongedame met de zogeheten retrognathie. Vaak zorgt een behandeling met filler bij de kin ook dat de neus meer proportioneel lijkt in het gezicht.

Ook de kaakhoek zelf kan je iets aanzetten, om de lijnen wat scherper te maken. Bij vrouwen is het wel van belang dat we dit met niet te veel filler doen, omdat je niet een te brede kaak moet krijgen. Zoals bij alles moeten we erop letten dat alles proportioneel blijft. Juist bij mannen is dit ook wel een populaire behandeling. Mannen behandel je uiteraard anders dan vrouwen, maar de principes zijn hetzelfde. Het grote verschil is dat we bij mannen een 'stoere', brede kaak mooi vinden, terwijl we bij vrouwen juist een wat smallere kaak mooi vinden. Voor ieder wat wils!


Ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is? Boek dan een vrijblijvend consult in!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page