top of page
Zoeken

Fillers: de mondhoeken

Wanneer je ouder wordt, gaan je mondhoeken iets hangen. Vaak zien mensen er dan wat ontevreden of sip uit, terwijl je dat helemaal niet bent. Dit maakt het een veelbesproken onderwerp in mijn spreekkamer. Gelukkig is dat goed te verhelpen!

De oorzaak is vaak tweeledig: een deel huidveroudering en een deel verzakking. In deze blog lees je uitgebreid hoe veroudering precies je gezicht verandert. Verzakking is bij de mondhoeken vaak de grootste boosdoener, als het volume van de

jukbeenderen en de kaakhoek afneemt, zakt het volume meer naar beneden en naar voren. Er komt een klein 'lelletje' naast de mond, met daarnaast een diepere mondhoek ofwel marionetlijn.

Onder de mondhoek ligt een spier die de mondhoek naar beneden kan trekken. Deze spier trekt ook een beetje aan de huid. De slapper wordende huid is hier niet tegen bestand en trekt in, waardoor de mondhoeken nog dieper worden.

Met meerdere verschillende oorzaken, heb je natuurlijk ook meerdere oplossingen. De mondhoeken zelf vullen zorgt voor een mooi effect op de fijne lijntjes en het neemt de diepste kuiltjes weg. Een mooi bijkomend voordeel, de hoekjes van de mond gaan ook echt wat omhoog staan, waardoor het er vrolijker uit ziet, ook al zet jij je 'resting bitch face' op. Als je echt de mondhoeken strak wil hebben, zal je ook het volume verlies bij de jukbeenderen en de kaakhoek moeten aanpakken. Daarmee kan je echt de oorzaak ook verhelpen.


Wil je weten welke oplossing bij jou past? Boek een gratis consult in om de opties te bespreken!


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page