top of page
Zoeken

Sculptra en huidtherapie: een goede combi?

Binnen de cosmetische wereld is er groeiende aandacht voor huidverbeterende behandelingen en producten. Waar we eerder meer van de filler waren, merk je een omslag naar huidverbetering. Een goede zaak, want huidslapte opvullen met filler leidde tot onnatuurlijke resultaten en de klassieke pillow-face. In een eerder blog leg ik uitgebreid uit wat Sculptra kan betekenen voor huidverbetering. In het kort: door Sculptra te injecteren, krijg je meer fibroblasten in de huid. Dit is de cel die collageen en elastine aanmaakt, dus zal zorgen voor verjonging en verstrakking van de huid.


laser en sculptra

Hoewel Sculptra een geweldige behandeling op zichzelf is, kunnen de resultaten verbeterd en verlengd door het te combineren met huidtherapie. Huidtherapie bestaat uit niet-invasieve behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de textuur, kleur en algehele gezondheid van de huid. Enkele van de meest effectieve huidtherapieën om te combineren met Sculptra zijn:

  1. Microneedling: deze behandeling verwijdert dode huidcellen en zorgt dat je huid nieuwe, gezonde huidcellen maakt. Dit zorgt voor een gladdere, stralende huid. Daarnaast worden de fibroblasten aangezet tot het produceren van meer collageen en elastine, en als je al meer fibroblasten hebt om mee te beginnen, versterkt het natuurlijk het effect.

  2. Laser facials: door warmte toe te dienen aan de huid, activeer je de bestaande fibroblasten meer, waardoor er meer collageen en elastine wordt aangemaakt. Hier geldt hetzelfde als bij punt 1, hoe meer fibroblasten, hoe meer collageen!

  3. Chemische peelings: chemische peelings kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen, fijne lijntjes en rimpels, en kunnen de textuur van de huid verbeteren. De combinatie met Sculptra zal zorgen voor een sneller herstel en behoud van het resultaat.

  4. LED-therapie: LED-therapie stimuleert ook de fibroblasten in de huid, waarmee de natuurlijke genezingsprocessen van de huid versnellen, ontstekingen verminderen en de collageenproductie bevorderd wordt.

Kortom, de synergie tussen meerdere behandelingen is er zeker! Hoe meer je huid geactiveerd wordt, hoe beter deze wordt. Wil je een keer bespreken wat voor jou mogelijk zou zijn? Boek dan een kennismaking in! Ik kan je in grote lijnen vertellen over huidtherapie en zo nodig ook doorverwijzen naar een fijne huidtherapuit.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page