Op bijna elke plek in je gezicht, zou je een filler kunnen gebruiken. Zoals eerder uitgelegd, zijn fillers er in verschillende soorten en maten en kan je het daardoor op veel verschillende manieren gebruiken. Er zijn ook meerdere manieren om naar een gezicht te kijken en te bepalen de aangewezen behandeling is. Zo kan je bijvoorbeeld alleen een kleine lijntjes aanpakken, zoals bij de rokerslijntjes, of je kan meer naar het geheel kijken en jukbeenderen vullen om verzakking tegen te gaan.
Fijne lijntjes
Fijne lijntjes bij de frons en het voorhoofd behandelen we het liefst met een spierontspanner. Dit is immers de reden dat er lijntjes zijn. Indien dit niet kan, of ontoereikend is, kan je ook fillers gebruiken. Daarnaast zijn fijne lijntjes op de wangen of de rokerslijntjes ook goed te behandelen met een filler. De fillers die ik hier het liefst gebruik zijn zacht en flexibel, zodat het er niet gek uit gaat zien als je gaat bewegen. Je plaatst ze oppervlakkig zodat ze genoeg steun kunnen geven aan de huid en zelfs voor wat huidverbetering kunnen zorgen. Eigenlijk ga je millimeter voor millimeter de lijntjes af en plaats je vaak een hele kleine hoeveelheid filler om het lijntje op te vullen. Door volume en stevigheid terug te geven, behandel je niet alleen het lijntje zelf, maar voorkom je ook dat het erger wordt.
Volumeverlies tegen gaan
In het algehele verouderingsproces verlies je volume in je gezicht. Hoe dat precies zit lees je hier. Oneerbiedig noemen we dat 'verzakking'. Door tactisch filler te plaatsen, niet alleen op de plek waar de verzakking zichtbaar is, maar ook op de plek waar de oorzaak ligt, krijg je een liftend (en daarmee verjongend) effect. Plekken waar dit van toepassing kan zijn zijn de slapen, jukbeenderen en kaaklijn. Over het algemeen plaats je deze filler wat dieper en gebruik je ook een wat stevigere filler. Je wil immers dat het het gewicht van je gezicht kan dragen. Deze behandeling wordt ook wel een 'liquid facelift' genoemd.
Comments